Θοδωρής Πλέσσιας

Ο Θεόδωρος Πλέσσιας γεννήθηκε στην Τρίπολη το έτος 1982.

Έχει καταγωγή από τη Βυτίνα και από το χωριό Στρίγκου Τεγέας.

Είναι M.Sc. Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος Δ.Π.Θ.

Είναι έγγαμος με την Κωνσταντίνα Μπουντρούκα (ιδιωτική υπάλληλο) και έχουν έναν γιο 13 μηνών.

Είναι γιος του Αθανασίου Πλέσσια, συνταξιούχου δασκάλου και της Νίκης Πλέσσια πρώην παραγωγό  αγροτικών προϊόντων, στην ευρύτερη περιοχή της  Τεγέας .

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απόφοιτος του  τμήματος Δασολογίας Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Κάτοχος integrated master στον τομέα των Δασοτεχνικών και Υδρονομικών Έργων του Δημοκρίτειου  Πανεπιστήμιου Θράκης.

Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος Διαχείρισης και Προστασία Περιβάλλοντος με Ειδικότητα στη Διαχείριση και Προστασία Χερσαίων Οικοσυστημάτων σε συνάρτηση με τη Κλιματική Αλλαγή του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Κάτοχος Βεβαίωσης επάρκειας χρήσης και λειτουργίας μοντέλων στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (G.I.S) από την επιστημονική ομάδα του εργαστηρίου Γεωγραφίας και ανάλυσης χώρου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Έφεδρος αξιωματικός του ελληνικού στρατού με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2010.

Εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος στην Περιφερειακή Επιτροπή που αφορά τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στην περιοχή της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Από το 1999 μέχρι το 2012 εργαζόταν σχεδόν αδιάλειπτα σε καταστήματα εστίασης.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία στο αντικείμενο των σπουδών του, ξεκινάει από το 2010 όπου εργάστηκε ως συμβασιούχος Δασολόγος έως το 2011 στο Δασαρχείο Βυτίνας.

Από το 2012 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην ειδικότητά του, ως Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος μελετητής με έδρα την Τρίπολη.

Από το 2021 μέχρι και σήμερα είναι συνιδρυτής εταιρείας μελετών με έδρα το Άργος, με ειδικότητα στην Παροχή Περιβαλλοντικών Συμβουλών. Η εταιρεία  εξειδικεύεται σε Δασικές και Περιβαλλοντικές μελέτες και δραστηριοποιείται στην Ανατολική Πελοπόννησο και στην Αττική.