Θάνος Παπανικολάου

Ο Θάνος Παπανικολάου γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1981.

Είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Από το 2006 έως το 2009 εργάστηκε σε τεχνικά γραφεία της Αθήνας.

Το 2010 μετά το πέρας των στρατιωτικών του υποχρεώσεων επέστρεψε στην Τρίπολη όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα σαν ελεύθερος επαγγελματίας στο τεχνικό γραφείο που άνοιξε μαζί με τον αδερφό του Παπανικολάου Κωνσταντίνο (Αρχιτέκτονα Μηχανικό).

Από το 2007 είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή καλαθοσφαίρισης και μετά από το πέρασμά του από ομάδες της Αθήνας, από το 2016 συμμετέχει ενεργά στα τμήματα καλαθοσφαίρισης ομάδων του τόπου μας (Πάνας Κανδήλας, Δρομείς Τρίπολης).

Είναι παντρεμένος με τη Δανάη Θεοδωροπούλου και πατέρας ενός παιδιού.

Ανήκει σε μια κατηγορία νέων Ανθρώπων που έχουν δρομολογήσει τη ζωή της οικογένειάς τους στην πόλη μας. Που δεν συμβιβάζονται με τη μετριότητα και τον κομματισμό. Που τους προσβάλει ο ανώνυμος και υβριστικός λόγος του διαδικτύου. Που έχουν άποψη και όραμα για την πόλη που θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας και θέλουν να την καταθέτουν επώνυμα και να την βλέπουν να πραγματοποιείται με δημοκρατικές διαδικασίες μέσα από τους θεσμούς.