Ματίνα Αγγελοπούλου

Η Ματίνα Αγγελοπούλου γεννήθηκε στην Τρίπολη το έτος 1987.

Έχει καταγωγή από το Παλλάντιο και το Βαλτέτσι Αρκαδίας.

Υπήρξε μαθήτρια του 2ου Λυκείου Τρίπολης και είναι απόφοιτη της Πολυτεχνικής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το ενδιαφέρον της και η αγάπη για τον τόπο μας γίνεται αντιληπτό ήδη από τη Διπλωματική της Διατριβή με τίτλο: tacca “Αποτυπώνοντας τις ρωγμές του εδάφους” και με θέμα την ανάπλαση της λίμνης Τάκα και της γύρω περιοχής με έμφαση στην ανάδειξη του φυσικού και αρχαίου πλούτου μέσω της αξιοποίησης του υδάτινου στοιχείου.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της το 2014 επέλεξε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στη γενέτειρα πόλη της.

Από το 2014 έως και σήμερα εκπονεί αρχιτεκτονικές μελέτες με μελετητικά γραφεία της πόλης και αποτελεί πλέον βασική συνεργάτιδα του Sixteen Project και ιδρύτρια του Mind Arc/t. 

Παράλληλα από το 2018 έως το 2022 δίδαξε στη Σχολή Αργυροχρυσοχοϊας Στεμνίτσας με γνωστικό αντικείμενο «Τεχνικές Εφαρμογές Σχεδιασμού Κοσμήματος, Πολιτισμική Κληρονομιά, Ιστορία Τέχνης, Ελεύθερο και Γραμμικό σχέδιο», με διακρίσεις μαθητών της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου κοσμήματος «Kosmima HELEXPO» και στον διαγωνισμό “Young Designers Corner” στο Μόναχο της Γερμανίας.

Από το 2018 έως το 2021 δίδαξε στον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο.