Γιάννης Χασάπης

Ο Γιάννης Χασάπης γεννήθηκε στην Τρίπολη και ολοκλήρωσε τα μαθητικά του χρόνια στα σχολεία (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) της Τεγέας. 

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Τον  1ο  Μεταπτυχιακό τίτλο τον απέκτησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με εξειδίκευση στην Αγροτική Οικονομία.

Ο 2ος Μεταπτυχιακός του τίτλος (Develop Protector Officer) αφορούσε στην Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και τον απέκτησε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία και στη συνέχεια επέστρεψε στη γενέτειρά του και ασχολήθηκε με την οικογενειακή του επιχείρηση.

Από το 2011 έως και σήμερα ασκεί το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Πράκτορα κατέχοντας παράλληλα και την ιδιότητα του Εκτιμητή – Μεσίτη Ακίνητης Περιουσίας.

Από το 2019 είναι Συντονιστής – Εκπαιδευτής Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και Υπεύθυνος Δικτύου των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Από το 2020 είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Το 2015 σπουδάζει δημοσιογραφία σε Ιδιωτική Σχολή και αρχίζει να αρθρογραφεί σε διάφορα ΜΜΕ της Αρκαδίας. Το 2017 ιδρύει και λειτουργεί έως το 2020 την ηλεκτρονική εφημερίδα arcadianews.gr και για μία σεζόν (2019 – 2020) παρουσιάζει την Αθλητική Εκπομπή “Τα Σπορ της Αρκαδίας” στην Αρκαδική Τηλεόραση (ART TV).

Έχει ασχοληθεί ενεργά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ως Διαιτητής Ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Αρκαδίας και ως Διοικητικός Παράγοντας του Αθλητικού Ομίλου Τεγέας.

‘Έχει αναπτύξει έντονη δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της ιδιαίτερης πατρίδας του ως Πρόεδρος του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασίτσας αλλά και ως Πρόεδρος του Σωματείου ΠΑΣ Νέων Τεγέας.

Αποτέλεσμα αυτής της δράσης και της προσφοράς στον τόπο του ο Γιάννης Χασάπης θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα το 2019 και εκλέγεται από τους συμπολίτες του Πρόεδρος στην Τοπική Κοινότητα Κερασίτσας.

Μετά τους συμπολίτες του οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων τον εκλέγουν στην τιμητική θέση του Αντιπροέδρου της νεοσύστατης Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων του Δήμου Τρίπολης και ορίζεται από τη Διοίκηση της ένωσης ως  Υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Τεγέας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είδε από κοντά τις μεγάλες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου Τρίπολης. 

Συνεργάστηκε άψογα με τον Δήμαρχο κ. Κώστα Τζιούμη και όλους τους Αντιδημάρχους αλλά και τις Δημοτικές Υπηρεσίες και κατάφερε να πραγματοποιηθούν μικρά και μεγάλα έργα στην Κοινότητα της Κερασίτσας και στο σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Τεγέας συνεργαζόμενος με τους υπόλοιπους προέδρους της.

Σε αυτές τις εκλογές δηλώνει έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα και να υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση από μία μεγαλύτερη θέση ευθύνης, από αυτή του Δημοτικού Συμβούλου.

Με διάθεση προσφοράς στον τόπο και στους ανθρώπους του ζητά την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας προκειμένου να γίνει η δική σας φωνή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης…

Συμβολίζοντας την ανανέωση, την προοπτική και την αποτελεσματικότητα ο Γιάννης Χασάπης στις εκλογές του Οκτωβρίου τάσσεται στο πλευρό του Δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη για να επιτευχθούν μεγαλύτεροι στόχοι για την πόλη και τα χωριά μας και κυρίως για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του Δήμου Τρίπολης.