Γιάννης Πετσέλης

Ο Γιάννης Πετσέλης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου κι ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Ηλεκτρονικός – Ραδιοηλεκτρολόγος.

Από το 1994 είναι μόνιμος κάτοικος Τρίπολης.

Είναι συνταξιούχος του ΟΤΕ.

Εξωτερικός συνεργάτης – παραγωγός εκπομπής στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 915.

Συνεργάτης στην εφημερίδα Αρκαδικές Ειδήσεις.

Την περίοδο 2002-2005 ήταν συνεργάτης στις εφημερίδες ΑΙΧΜΗ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ.

Από το 1997 έως το 2001 ήταν ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στα τμήματα τεχνολογίας του ΙΕΚ Τρίπολης.

Από το 2007 εως το 2017 έχει πραγματοποιήσει πλήθος ενημερώσεων στα σχολεία του Νομού Αρκαδίας και σε συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα την επίπτωση της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας στους νέους.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινά το 2007 ως υποψήφιος Νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ με τον Παναγιώτη Βέμμο.

Ακολουθεί η συμμετοχή  στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Δελφάκη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ και στη συνέχεια στις 2 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις με το ψηφοδέλτιο του σημερινού Δημάρχου Κώστα Τζίουμη ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΥΡΙΟ.

Στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Τοπικής Κοινότητας Τρίπολης.

Είναι παντρεμένος με τη Ντία Δρεμέτσικα και έχει δύο παιδιά.

Κινητήριος μοχλός του Γιάννη Πετσέλη είναι η διάθεσή του για εθελοντισμό και για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, άνευ ανταλλάγματος.

Η εθελοντική του δράση είναι, άλλωστε, πολυσχιδής και πολύπλευρη.

Εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε δράσεις που διοργανώνει το ΚΑΠΗ Τρίπολης, ενώ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί ομιλίες, σε σχολεία της Τρίπολης (και όχι μόνο) και σε ανοιχτές εκδηλώσεις, για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε παιδιά και νέους.

Επίσης, έχει αρθρογραφήσει και συνεχίζει να αρθρογραφεί σε εφημερίδες (Αιχμή, Καλαμάτα, Αρκαδικές Ειδήσεις, Αρκαδικά Νέα κλπ.) και σε τοπικά σάϊτ, ενώ από το 2007 παρουσιάζει εθελοντικά δική του εκπομπή στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, με τίτλο «Στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας», με θέματα κινητής τηλεφωνίας, Η/Υ, επίγειας ψηφιακής και δορυφορικής τηλεόρασης, στερεοφωνίας, ηλεκτρονικής απάτης κλπ.

Σκοπός του Γιάννη Πετσέλη είναι να συμβάλλει, από το δικό του μετερίζι, στην περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντισμού στην πόλη όπου δραστηριοποιείται και στη διεύρυνσή του σε όλα τα ηλικιακά φάσματα.