Γιάννα Μπαλή

Η Γιάννα Μπαλή κατάγεται από το Παλλάντιο και το Θάνα Αρκαδίας.

Φοίτησε στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας.

Υπηρετεί από το 1997, ως Κοινωνική Λειτουργός στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης – Ψυχιατρικό Τμήμα Παιδιών και Εφήβων και προΐσταται από το 2016, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας.

Είναι μέλος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Τρίπολης και του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Π.Ε Αρκαδίας “Ανέλιξη”.

Έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση στον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ – ΝΠΔΔ) από το 1998 και από το 2022 είναι Γενική Γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου.

Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας.

Είναι επίσης επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β ́ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & A. Κυριακού» , με δράση «εθισμός των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους (αποπλάνηση, επιβλαβές περιεχόμενο, διαδικτυακός εκφοβισμός, παιδοφιλία κλπ) που μπορεί να αντιμετωπίσουν παιδιά και έφηβοι μέσω της ενασχόλησής τους από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου».

Στο πλαίσιο των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας, εργάστηκε στη Συμβουλευτική Γονέων, στις Σχολές Γονέων των Δημοτικών Σχολείων Τρίπολης, Άστρους, Βυτίνας, Τροπαίων και Αγ. Ανδρέα Κυνουρίας και στη Συμβουλευτική παρέμβαση Κρατουμένων των Δικαστικών Φυλακών Τρίπολης.

Είναι εκπαιδεύτρια σε προγράμματα εργαζομένων (ΛΑΕΚ).

Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε σειρά ημερίδων, συνεδρίων και σεμιναρίων καθώς και στη διοργάνωση συνεδρίων και δράσεων του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του ΣΚΛΕ, με αντικείμενο την ανάπτυξη του ρόλου του κοινωνικού λειτουργού και της κοινωνικής πολιτικής.

Διοργανώνει ομάδες αλληλοβοήθειας και εθελοντισμού για συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.