Δήμος Σωτηρόπουλος

Ο Δημήτριος (Δήμος) Σωτηρόπουλος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κώμη Αρκαδίας και ζει μόνιμα στην Τρίπολη τα τελευταία χρόνια.

Είναι πτυχιούχος Λογιστής της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας Πατρών (Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδος).

Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων απασχολήθηκε κατά περιόδους στον ιδιωτικό τομέα και από το έτος 2000 εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (δικαστικές φυλακές Τρίπολης).

Το 2016 με την αρωγή και τη συμμετοχή των συμπατριωτών του, ίδρυσε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κωμιωτών «Η Κώμη» στον οποίο ήταν πρόεδρος 4 χρόνια, προάγοντας την αξία του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο του.

Ως αιρετός από το 2014 έως το 2019 υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Τρίπολης από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου.

Διετέλεσε στο παρελθόν πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς των δικαστικών φυλακών Τρίπολης & εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης.

Είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης (ΔΕΠΕ) από το 2019 έως και σήμερα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου Δήμου Τρίπολης (ΝΠΔΔ) καθώς και εκλεγμένο μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας.