Με κατοίκους των χωριών Μερκοβούνι, Στενό, Παρθένι και Ελαιοχώρι συναντήθηκε ο Κώστας Τζιούμης

Τα χωριά Μερκοβούνι, Στενό, Παρθένι και Ελαιοχώρι επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης και επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο», Κώστας Τζιούμης, σε συνέχεια του προεκλογικού του προγράμματος, που υλοποιεί, με στόχο να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους των χωριών του Δήμου Τρίπολης και να ακούσει από κοντά τα προβλήματα και τις ανάγκες τους.

Στο Μερκοβούνι τέθηκε το ζήτημα των αδέσποτων ζώων που περιφέρονται στο χωριό και φοβίζουν τους κατοίκους, οι οποίοι ζήτησαν την σύσταση μιας φιλοζωικής οργάνωσης, που να πληρεί τις κατάλληλες προδιαγραφές. Επίσης ζητήθηκε να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, να δημιουργηθούν σωστές υποδομές σε χωράφια και κτήματα και να διατίθενται τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές.

Επιπλέον οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για τις αυθαίρετες ενέργειες μετακίνησης των κάδων και για την εγκατάλειψη του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.

Στο Στενό οι κάτοικοι εξέφρασαν παράπονα για το μικρό μερίδιο που πήρε το χωριό τους από τη ΣΑΤΑ και τόνισαν ότι ο τόπος τους έχει εγκαταλειφθεί, ενώ εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τη μετακίνηση του γεωπόνου στην Τρίπολη.

Με τη σειρά του ο Κώστας Τζιούμης δήλωσε ότι οι ανάγκες είναι παντού και ο δήμος θα πρέπει να ενδιαφερθεί και για τα χωριά και να είναι δίπλα στον πολίτη.

Στο Παρθένι ζήτησαν υποδομές για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, καθώς αποτελεί τη βάση ανάπτυξης ολόκληρου του Δήμου και να βρεθεί τρόπος ορθής διαχείρισης των υδάτων της περιοχής, για τα χωράφια.

Επίσης είπαν ότι η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει κίνητρα σε νέους αγρότες για να ασχοληθούν με τη γη και τις εναλλακτικές καλλιέργειες.

Για να λειτουργήσει η πόλη σωστά θα πρέπει να είναι σε πρώτη γραμμή τα χωριά και να ξεκινήσει η ανάπτυξη από τον πρωτογενή τομέα.

Posted in:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *