Ο Κώστας Τζιούμης από το Λεβίδι, το Δάρα και τη Βλαχέρνα: Η “Τρίπολη Αύριο” θα αποτελέσει εστία κοινωνικής αλληλεγγύης

Τα χωριά Βλαχέρνα, Δάρα και Λεβίδι επισκέφτηκε την Κυριακή 11 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης και επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη Αύριο”, Κώστας Τζιούμης.

Στη Βλαχέρνα οι κάτοικοι ζήτησαν φωτισμό του κεντρικού δρόμου του χωριού, να περιποιηθούν το μοναστήρι και να αξιοποιηθεί γενικά η περιοχή, καθώς ο δρόμος που οδηγεί εκεί είναι ακατάλληλος. Επίσης ζήτησαν την αλλαγή των αγωγών αμίαντου, γιατί έχει μείνει ένα κομμάτι στον κεντρικό αγωγό που είναι ανθυγιεινό. Επισήμαναν δε ότι δεν μπορεί το νερό να χρεώνεται το ίδιο με την Τρίπολη, θα πρέπει να γίνει καθορισμός τιμολογιακής πολίτικης. Ζήτησαν και μια δεύτερη δεξαμενή για καλύτερη διαχείριση του νερού.

Για ακόμη μια φορά τόνισαν ότι η διαχείριση της δημοτικής αρχής δεν τους καλύπτει και νιώθουν εγκαταλελειμμένοι.

Είπαν ότι δεν υπάρχει αντιπυρική προστασία, ειδικές ζώνες και ο δήμος θα πρέπει να πιέσει την περιφέρεια για να ασχοληθεί με το θέμα αυτό.

Στη συνέχεια ο Κώστας Τζιούμης ήρθε σε επαφή με κατοίκους του Λεβιδίου, όπου συζήτησαν για τους τρόπους που θα πρέπει να αναπτυχθεί το χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής. Επίσης τονίστηκε ότι θα πρέπει να προβληθεί και να λειτουργήσει το μουσείο του Αλέξανδρου Παπαναστασίου για να γνωρίσουν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες την ιστορία και τη γενέτειρα του, αλλά και το αμφιθέατρο που είναι πίσω από το μουσείο και το υπάρχον υλικό του μουσείου να μετατραπεί σε ηλεκτρονικό. Μάλιστα ειπώθηκε ότι θα μπορούσε να γίνει αρχικά μια ημερίδα. Επιπλέον “είναι σημαντική η αξιοποίηση όλων των δημοτικών κτιρίων για να μην σπαταλούνται χρήματα για ενοικίαση άλλων”, πρόσθεσε ο Κώστας Τζιούμης.

Τέλος επισκέφτηκε το χωριό Δάρα, ένα χωριό όπου οι κάτοικοι του, όπως είπαν, νιώθουν απομονωμένοι και είπαν ότι ο κάμπος τους έχει υποβαθμιστεί γιατί διακόπτουν τη ροη του νερού και θα ήθελαν να γίνει μια μελέτη για τη δημιουργία ενός έργου, ίσως τεχνητή λίμνη, ώστε να μαζεύονται τα νερά εκεί και να έχουν απόθεμα.

Επιπλέον ζήτησαν να έχουν πρόσβαση στις κρατικές δομές και ο Κώστας Τζιούμης με τη σειρά του πρότεινε τη δημιουργία ενός κοινωνικού κουμπαρά.

Τέλος ζήτησαν να διευθετηθεί το θέμα των βοσκοτόπων για να μην υπάρχει ζήτημα εκμετάλλευσης, από τους ιδιοκτήτες.

Είναι φανερό λοιπόν ότι είναι ανύπαρκτη η κοινωνική πολιτική του Δήμου, γεγονός που τονίζουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι. Η “Τρίπολη Αύριο” είναι εδώ για να μεριμνήσει για τον συνάνθρωπο και για τις γενιές που ακολουθούν, να αποτελέσει εστία κοινωνικής αλληλεγγύης, μέριμνας και συνοχής, με γνώμονα πάντα τη χρηστή διαχείριση, τη διαφάνεια και τη διαρκή λογοδοσία!

Posted in:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *